etnologen.dk

Verdens 7 Vidundere

Skrevet d. 07. February 2020
pixabay.com

Du har nok hørt begrebet “verdens vidundere” før, og i dette indlæg får du helt konkret info på hvad disse vidundere er og hvor i verden de findes!

Der er 7 vidundere som alle stammer fra den gamle verden og har hver især nogle utrolige aspekter der i sandhed gør dem til vidundere.

Taj Mahal

Taj Mahal i indien er kendt verden over for dens ikoniske og smukke udseende.

Taj mahal er b.la gravstedet for Mumtaz Mahal som var hustruen til Kejseren Shah Jahan.

Taj Mahal tiltrækker hvert år mellem 7 til 8 millioner turister fra hele verden.

Den kinesiske mur

Vi kommer ikke uden om den, bogstavelig talt.

Den kinesiske mur er et yderst populært vidunder, som de fleste nok kender.

Et globalt hotspot for turisme som hvert år besøges af mange millioner af turister fra hele verden.

Den kinesiske mur er så enorm, at den kan ses fra rummet.

Som mange ved var murens formål at holde de krigeriske magter fra vesten ude af Kina.

Muren var i starten ikke komplet, og bestod af mange mindre murer, som til sidst blev koblet sammen til at danne den store kinesiske mur vi stadig kender i dag.

Petra

Petra er et vidunder lokaliseret i Jordan.

Dette område har en utrolig rig historie og arkæologisk interesse/værdi.

Denne ældgamle by er nemlig hugget direkte ud af enorme klipper og er utrolig detaljeret med fx dets eget vand/kloak system.

Et helt unikt vidunder som virkelig viser hvor detaljerede arkitekterne selv for mange hundrede eller tusinder af år siden var.

Stedet bliver på engelsk også kaldt “Rose City” pga den farve bygningsværkerne hår grundet farverne i de klipper de er hugget ud fra.

Kristus Frelseren statue i Brasilien

Den enorme statue af Jesus Kristus som står på en af de højeste punkter over byen Rio de Janeiro er af gode grunde også på listen over verdens 7 vidundere.

Statuen vejer omtrent 630 tons og er lavet primært af fedtsten og cement.

Statuten tog næsten 10 år at opføre, og var færdig i 1931.

I dag er den en utrolig populær turistattraktion samt en pilgrimsrejse for nogle kristne troende personer.

Machu Picchu

Machu Picchu er for mange eventyrlystne personer en form for pilgrimsrejse, da det kræver en stor indsats at nå til denne skjulte by.

Byen findes i Cusco regionen i Peru og er ifølge arkæologer opført af kejser Pachacuti tilbage i 1450.

Stedet er i dag en meget berømt attraktion, hvor mange drager sig ud på en længere vandretur for at nå til dette vidunder.

Chichen Itza

Chichen Itza er et af de største arkæologiske fund nogensinde.

Stedet er en gammel mayansk by og har en enorm historisk værdi og har været med til at skabe et klarere billede på hvilket folk disse ældgamle mayanere var.

Denne by er anset som at have været en af “hovedstæderne” i det gamle mayanske rige og er idag en meget besøgt turistattraktion, og af gode grunde også en af verdens 7 vidundere.

Colosseum

Du kender nok helt sikkert Colosseum.

I den ikoniske film “Gladiator” som b.la bruger scener fra denne kæmpemæssige forhistoriske arena, kan du se kampscener som skal ligne de gladiator kampe der fandt sted i Colosseum i det gamle romerrige.

Colosseum i sin tid var ualmindelig enormt, og havde plads til 80.000 tilskuere, hvilket dengang var ualmindeligt mange.

I dag er Colosseum en af de mest besøgte attraktioner i Rom.

Tak til Bevco

Vi siger mange tak til Bevco for deres støtte til dette indlæg. Hos Bevco kan du købe utallige kendte mærker indenfor øl, vand og spiritus som fx Grey Goose Vodka og Pure Lakrids shots

Næste indlæg
Badminton er ganske vist ikke Danmarks mest populære sport, men det er stadig en meget populær og anerkendt sport, både i Danmark og verden generelt. Det er faktisk også en meget gammel sport, der som koncept næsten er l…
Brunsvigeren er en meget populær spise, så snart man lander på fyn, hvor man også kan støde på det specielle fænomen “Runner med brunner”. Dette er altså et rundstykke, skåret halvt over, der er toppen med en brunsviger …
Mange af os har nok set de mange cowboy og indianer hollywood film, men meget få ved egentlig præcis hvem det gamle indianer folk var. Netop dette vil vi rette fokus mod i dette indlæg, hvor du får en hurtig historisk g…
De fleste er klar over, at USA er et stort land. De færreste er dog i stand til at nævne de 20 største byer i USA. Uanset om du blot er nysgerrig, hungrer efter visdom eller noget helt andet, så kan du blive klogere på, …
07. May 2020
Mange tror at en Sari er navnet på en bestemt type indisk kvinde, men faktisk er svaret en smule anderledes. En sari er nemlig en traditionel indisk dragt som dog rigtigt nok bliver båret af diverse indiske kvinder. Dr…
#1 Stockholm Indbyggertal: 1.515.017 #2 Göteborg Indbyggertal: 572.799 #3 Malmø Indbyggertal: 301.706 #4 Uppsala Indbyggertal: 149.245 #5 Sollentuna Indbyggertal: 139.606 #6 Södermalm Indbyggertal: 127.323 #7…
#1 Oslo Indbyggertal: 676.813 #2 Bergen Indbyggertal: 257.087 #3 Trondheim Indbyggertal: 186.364 #4 Stavanger Indbyggertal: 131.743 #5 Bærum Indbyggertal: 114.186 #6 Fredrikstad Indbyggertal: 66.857 #7 Kristi…