etnologen.dk

Verdens 7 Vidundere

Skrevet d. 07. February 2020
pixabay.com

Du har nok hørt begrebet “verdens vidundere” før, og i dette indlæg får du helt konkret info på hvad disse vidundere er og hvor i verden de findes!

Der er 7 vidundere som alle stammer fra den gamle verden og har hver især nogle utrolige aspekter der i sandhed gør dem til vidundere.

Taj Mahal

Taj Mahal i indien er kendt verden over for dens ikoniske og smukke udseende.

Taj mahal er b.la gravstedet for Mumtaz Mahal som var hustruen til Kejseren Shah Jahan.

Taj Mahal tiltrækker hvert år mellem 7 til 8 millioner turister fra hele verden.

Den kinesiske mur

Vi kommer ikke uden om den, bogstavelig talt.

Den kinesiske mur er et yderst populært vidunder, som de fleste nok kender.

Et globalt hotspot for turisme som hvert år besøges af mange millioner af turister fra hele verden.

Den kinesiske mur er så enorm, at den kan ses fra rummet.

Som mange ved var murens formål at holde de krigeriske magter fra vesten ude af Kina.

Muren var i starten ikke komplet, og bestod af mange mindre murer, som til sidst blev koblet sammen til at danne den store kinesiske mur vi stadig kender i dag.

Petra

Petra er et vidunder lokaliseret i Jordan.

Dette område har en utrolig rig historie og arkæologisk interesse/værdi.

Denne ældgamle by er nemlig hugget direkte ud af enorme klipper og er utrolig detaljeret med fx dets eget vand/kloak system.

Et helt unikt vidunder som virkelig viser hvor detaljerede arkitekterne selv for mange hundrede eller tusinder af år siden var.

Stedet bliver på engelsk også kaldt “Rose City” pga den farve bygningsværkerne hår grundet farverne i de klipper de er hugget ud fra.

Kristus Frelseren statue i Brasilien

Den enorme statue af Jesus Kristus som står på en af de højeste punkter over byen Rio de Janeiro er af gode grunde også på listen over verdens 7 vidundere.

Statuen vejer omtrent 630 tons og er lavet primært af fedtsten og cement.

Statuten tog næsten 10 år at opføre, og var færdig i 1931.

I dag er den en utrolig populær turistattraktion samt en pilgrimsrejse for nogle kristne troende personer.

Machu Picchu

Machu Picchu er for mange eventyrlystne personer en form for pilgrimsrejse, da det kræver en stor indsats at nå til denne skjulte by.

Byen findes i Cusco regionen i Peru og er ifølge arkæologer opført af kejser Pachacuti tilbage i 1450.

Stedet er i dag en meget berømt attraktion, hvor mange drager sig ud på en længere vandretur for at nå til dette vidunder.

Chichen Itza

Chichen Itza er et af de største arkæologiske fund nogensinde.

Stedet er en gammel mayansk by og har en enorm historisk værdi og har været med til at skabe et klarere billede på hvilket folk disse ældgamle mayanere var.

Denne by er anset som at have været en af “hovedstæderne” i det gamle mayanske rige og er idag en meget besøgt turistattraktion, og af gode grunde også en af verdens 7 vidundere.

Colosseum

Du kender nok helt sikkert Colosseum.

I den ikoniske film “Gladiator” som b.la bruger scener fra denne kæmpemæssige forhistoriske arena, kan du se kampscener som skal ligne de gladiator kampe der fandt sted i Colosseum i det gamle romerrige.

Colosseum i sin tid var ualmindelig enormt, og havde plads til 80.000 tilskuere, hvilket dengang var ualmindeligt mange.

I dag er Colosseum en af de mest besøgte attraktioner i Rom.

Tak til Bevco

Vi siger mange tak til Bevco for deres støtte til dette indlæg. Hos Bevco kan du købe utallige kendte mærker indenfor øl, vand og spiritus som fx Grey Goose Vodka og Pure Lakrids shots

Næste indlæg
12. February 2020
Man kan stadig finde en masse spændende levn i det mesoamerikanske landskab, hvor der stadig står pyramideformede strukturer. Det er altså ikke kun i Egypten, hvor de benyttede sig af denne arkitektoniske byggemåde, hvor…
I dette indlæg får du nogle interessante fakta samt meget praktisk information omkring Australien. Så hvis du skal rejse til Australien, eller blot vil vide mere om dette dejlige land, så er du kommet til det helt rette…
Kina er et vildt land. Derfor findes der også en masse vilde fakta om landet. For at gøre dig bare en lille smule klogere på det enorme land mod øst, så har vi lavet denne liste over fakta omkring den kinesiske befolknin…
04. February 2020
Hvis du planlægger at tage en tur til Asien, men ikke ligefrem er i humør til Thailand, så synes vi helt klart, at du bør overveje Sydkorea. Sydkorea er nemlig et fantastisk land, der byder på spændende og mangfoldig kul…
Polen har de seneste mange år været inde i en rivende udvikling, både økonomisk, kulturelt og i forhold til turisme. Polen er nemlig blevet et relativt populært rejsemål, hvor gæstfriheden, de lave priser og den indbyden…
Hvis du planlægger at rejse til Japan, så kan du godt glæde dig. Japan er nemlig et fantastisk smukt og eventyrligt land, der på mange måder er ultra-moderne, og på andre måder er ekstremt traditionelle. I og med, at J…
I dette indlæg får du et indblik i nogle af de lidt spøjse kinesiske traditioner som vi undrer os over i den vestlige verden. Disse traditioner er meget normale i Kina, og er en del af kinesernes hverdag. Der er utalli…