etnologen.dk

Verdens 7 Vidundere

Skrevet d. 07. February 2020
pixabay.com

Du har nok hørt begrebet “verdens vidundere” før, og i dette indlæg får du helt konkret info på hvad disse vidundere er og hvor i verden de findes!

Der er 7 vidundere som alle stammer fra den gamle verden og har hver især nogle utrolige aspekter der i sandhed gør dem til vidundere.

Taj Mahal

Taj Mahal i indien er kendt verden over for dens ikoniske og smukke udseende.

Taj mahal er b.la gravstedet for Mumtaz Mahal som var hustruen til Kejseren Shah Jahan.

Taj Mahal tiltrækker hvert år mellem 7 til 8 millioner turister fra hele verden.

Den kinesiske mur

Vi kommer ikke uden om den, bogstavelig talt.

Den kinesiske mur er et yderst populært vidunder, som de fleste nok kender.

Et globalt hotspot for turisme som hvert år besøges af mange millioner af turister fra hele verden.

Den kinesiske mur er så enorm, at den kan ses fra rummet.

Som mange ved var murens formål at holde de krigeriske magter fra vesten ude af Kina.

Muren var i starten ikke komplet, og bestod af mange mindre murer, som til sidst blev koblet sammen til at danne den store kinesiske mur vi stadig kender i dag.

Petra

Petra er et vidunder lokaliseret i Jordan.

Dette område har en utrolig rig historie og arkæologisk interesse/værdi.

Denne ældgamle by er nemlig hugget direkte ud af enorme klipper og er utrolig detaljeret med fx dets eget vand/kloak system.

Et helt unikt vidunder som virkelig viser hvor detaljerede arkitekterne selv for mange hundrede eller tusinder af år siden var.

Stedet bliver på engelsk også kaldt “Rose City” pga den farve bygningsværkerne hår grundet farverne i de klipper de er hugget ud fra.

Kristus Frelseren statue i Brasilien

Den enorme statue af Jesus Kristus som står på en af de højeste punkter over byen Rio de Janeiro er af gode grunde også på listen over verdens 7 vidundere.

Statuen vejer omtrent 630 tons og er lavet primært af fedtsten og cement.

Statuten tog næsten 10 år at opføre, og var færdig i 1931.

I dag er den en utrolig populær turistattraktion samt en pilgrimsrejse for nogle kristne troende personer.

Machu Picchu

Machu Picchu er for mange eventyrlystne personer en form for pilgrimsrejse, da det kræver en stor indsats at nå til denne skjulte by.

Byen findes i Cusco regionen i Peru og er ifølge arkæologer opført af kejser Pachacuti tilbage i 1450.

Stedet er i dag en meget berømt attraktion, hvor mange drager sig ud på en længere vandretur for at nå til dette vidunder.

Chichen Itza

Chichen Itza er et af de største arkæologiske fund nogensinde.

Stedet er en gammel mayansk by og har en enorm historisk værdi og har været med til at skabe et klarere billede på hvilket folk disse ældgamle mayanere var.

Denne by er anset som at have været en af “hovedstæderne” i det gamle mayanske rige og er idag en meget besøgt turistattraktion, og af gode grunde også en af verdens 7 vidundere.

Colosseum

Du kender nok helt sikkert Colosseum.

I den ikoniske film “Gladiator” som b.la bruger scener fra denne kæmpemæssige forhistoriske arena, kan du se kampscener som skal ligne de gladiator kampe der fandt sted i Colosseum i det gamle romerrige.

Colosseum i sin tid var ualmindelig enormt, og havde plads til 80.000 tilskuere, hvilket dengang var ualmindeligt mange.

I dag er Colosseum en af de mest besøgte attraktioner i Rom.

Tak til Bevco

Vi siger mange tak til Bevco for deres støtte til dette indlæg. Hos Bevco kan du købe utallige kendte mærker indenfor øl, vand og spiritus som fx Grey Goose Vodka og Pure Lakrids shots

Næste indlæg
20. March 2020
I dette indlæg for du en masse information om de legendariske Aztekere, og hvem de egentlig var. Aztekerne er et meget berømt folkefærd som levede for mange tusinder af år siden, og er meget mystiske i deres oprindelse …
Den skjulte stamme, som ikke er så skjult mere, har vi sat fokus på i dagens artikel. Har du hørt om en kultur fra Mexico, hvor der er helt sublime løbere? Så kan det være, at det er Tarahumara du har hørt om. Bliv kloge…
En Shaolin munk er en meget kendt monk som er bosat eller trænet på det fantastiske Shaolin Kloster eller tempel i Dengfeng nær byen Zhengzhou. Templet menes at stamme helt fra år 500 og er dermed over 1500 år gammelt. …
09. March 2020
Moskva Dette skal du se: Bolsjoj TeaterDen Røde PladsKremlVasilij-katedralenKristi Frelser-katedralenTretjakov-gallerietKirkegården ved Nyjomfru Klostret Paladset ArkhangelskoePaladset Tsaritsino Sankt Petersborg Det…
Mexico er et land med mange stolte traditioner, og en madkultur som hele verden holder meget kært. I dette indlæg retter vi fokus på nogle af de mest ikoniske Mexicanske traditioner som gør deres land og kultur helt uni…
Der findes en masse meget besynderlige og skøre rundt omkring i verden. Næsten ligegyldigt hvilket land, du besøger, så kan du finde en mærkelig ret eller to. Det er selvfølgelig meget subjektivt, hvad man definere som m…
Der findes tusindvis af forskellige traditioner fra utallige kulturer rundt om i verden. I dette indlæg har vi fundet nogle kulturfænomener som mange måske ikke kender, men som faktisk kan være vigtige hvis du besøger d…