etnologen.dk

Verdens 7 Vidundere

Skrevet d. 07. February 2020
pixabay.com

Du har nok hørt begrebet “verdens vidundere” før, og i dette indlæg får du helt konkret info på hvad disse vidundere er og hvor i verden de findes!

Der er 7 vidundere som alle stammer fra den gamle verden og har hver især nogle utrolige aspekter der i sandhed gør dem til vidundere.

Taj Mahal

Taj Mahal i indien er kendt verden over for dens ikoniske og smukke udseende.

Taj mahal er b.la gravstedet for Mumtaz Mahal som var hustruen til Kejseren Shah Jahan.

Taj Mahal tiltrækker hvert år mellem 7 til 8 millioner turister fra hele verden.

Den kinesiske mur

Vi kommer ikke uden om den, bogstavelig talt.

Den kinesiske mur er et yderst populært vidunder, som de fleste nok kender.

Et globalt hotspot for turisme som hvert år besøges af mange millioner af turister fra hele verden.

Den kinesiske mur er så enorm, at den kan ses fra rummet.

Som mange ved var murens formål at holde de krigeriske magter fra vesten ude af Kina.

Muren var i starten ikke komplet, og bestod af mange mindre murer, som til sidst blev koblet sammen til at danne den store kinesiske mur vi stadig kender i dag.

Petra

Petra er et vidunder lokaliseret i Jordan.

Dette område har en utrolig rig historie og arkæologisk interesse/værdi.

Denne ældgamle by er nemlig hugget direkte ud af enorme klipper og er utrolig detaljeret med fx dets eget vand/kloak system.

Et helt unikt vidunder som virkelig viser hvor detaljerede arkitekterne selv for mange hundrede eller tusinder af år siden var.

Stedet bliver på engelsk også kaldt “Rose City” pga den farve bygningsværkerne hår grundet farverne i de klipper de er hugget ud fra.

Kristus Frelseren statue i Brasilien

Den enorme statue af Jesus Kristus som står på en af de højeste punkter over byen Rio de Janeiro er af gode grunde også på listen over verdens 7 vidundere.

Statuen vejer omtrent 630 tons og er lavet primært af fedtsten og cement.

Statuten tog næsten 10 år at opføre, og var færdig i 1931.

I dag er den en utrolig populær turistattraktion samt en pilgrimsrejse for nogle kristne troende personer.

Machu Picchu

Machu Picchu er for mange eventyrlystne personer en form for pilgrimsrejse, da det kræver en stor indsats at nå til denne skjulte by.

Byen findes i Cusco regionen i Peru og er ifølge arkæologer opført af kejser Pachacuti tilbage i 1450.

Stedet er i dag en meget berømt attraktion, hvor mange drager sig ud på en længere vandretur for at nå til dette vidunder.

Chichen Itza

Chichen Itza er et af de største arkæologiske fund nogensinde.

Stedet er en gammel mayansk by og har en enorm historisk værdi og har været med til at skabe et klarere billede på hvilket folk disse ældgamle mayanere var.

Denne by er anset som at have været en af “hovedstæderne” i det gamle mayanske rige og er idag en meget besøgt turistattraktion, og af gode grunde også en af verdens 7 vidundere.

Colosseum

Du kender nok helt sikkert Colosseum.

I den ikoniske film “Gladiator” som b.la bruger scener fra denne kæmpemæssige forhistoriske arena, kan du se kampscener som skal ligne de gladiator kampe der fandt sted i Colosseum i det gamle romerrige.

Colosseum i sin tid var ualmindelig enormt, og havde plads til 80.000 tilskuere, hvilket dengang var ualmindeligt mange.

I dag er Colosseum en af de mest besøgte attraktioner i Rom.

Tak til Bevco

Vi siger mange tak til Bevco for deres støtte til dette indlæg. Hos Bevco kan du købe utallige kendte mærker indenfor øl, vand og spiritus som fx Grey Goose Vodka og Pure Lakrids shots

Næste indlæg
22. November 2022
Asetro er en religion, der havde mange tilhængere i Norden, inden at kristendommen tog over. Den går også under navnet Nordisk Mytologi, som nok er mere kendt i danske ører. Asetro er den mere moderne betegnelse, da der …
Er du en af dem der har fulgt med i diverse vikingeserier og er blevet lettere inspireret til at din kommende lille pige skal have et gammelt nordisk navn? Eller synes du, at det er dejligt at genoptage lidt fra den ga…
06. September 2021
Har du lige som så mange andre siddet og set den ene serie med vikinger efter den anden og nu vil du gerne forsøge at spise lidt som dem? Så skal du for det første have en gevaldig god tarmflora, da man på det tidspunkt …
Mmmmm, hvem elsker ikke en velgjort burger med masser af ost, lækre sprøde grøntsager, en saftig bøf og en velbagt bolle? Det er lige så mine tænder løber i vand og jeg bliver små lækker sulten efter en ordentlig omga…
Den demokratiske styreform er en dejlig ting, der har dannet grobund for mange af de gode ting ved vores samfund, som vi værdsætter den dag i dag. Selvom vi i norden er kendt for at være progressive, så var vi altså lang…
Vikinger er populære som aldrig før. Dette skyldes blandt andet, at man lige nu kan opleve vikingerne i både film, serier og videospil. Eksempelvis har serien “Vikings” skabt en stor og global interesse for de nordiske k…
23. January 2021
Baklava - til den søde tand Hvis du er til det søde, små dessertstykker kage, der nærmest drypper af honning, så er baklava sagen.   De store flade fade med baklava står til salg med et tyndt l…