Hvad Er Nordisk Mytologi?
Nordisk mytologi er en overordnet betegnelse myter, legender og forestillinger, som folk troede på og bad til, inden at den kristne tro kom til. Denne tro levede, ligesom ordet også indikerer, i Norden, hvor den havde stor tiltro.
Den daterer sig langt tilbage i tiden, men er mest detaljeret i vikingetiden.
Selve mytologien fortæller om gudernes liv og deres konflikter med andre guddommelige væsner, herunder også mytefortællinger om de bedrifter, guderne lavede. Hver gud havde hver deres ting, de mestrerede, så ønskede du regn og torden, bad du til Thor. Ønskede du kærlighed, bad du til Freja og så videre.
Der findes ingen oprindelige skriverier om den nordiske trosretning. Disse beretninger om guderne blev først skrevet ned på papir i middelalderen af kristne forfattere. Derfor er det umiddelbare indtryk, at de mange fortællinge er fortalt fra mund til mund og på den måde har overlevet så længe.
Disse fortællinger har blandt andet også været med til, at overnaturlige væsner såsom trolde, alfer og nisser faktisk har overlevet frem i moderne tid.
Selvom nordisk mytologi mere eller mindre uddøde efter, at den kristne tro overtog, er der stadigvæk nogle, der er tilhængere af trosretningen og som også dyrker den i deres daglige liv. Dette bliver i dag kaldt Asetro.
Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Der kan du shoppe et sortiment fra perlearmbånd. Derfor er dette indhold lavet for at tilgodese Perlen Odense