etnologen.dk

9 Ting, Du Skal Vide Om Polen

Skrevet d. 03. February 2020
Canva

Polen har de seneste mange år været inde i en rivende udvikling, både økonomisk, kulturelt og i forhold til turisme. Polen er nemlig blevet et relativt populært rejsemål, hvor gæstfriheden, de lave priser og den indbydende kultur har gjort det til et sted, danskere rigtig gerne vil besøge.

Når du skal til Polen, så er det naturligvis en god ide at lave lidt hjemmearbejde. For at gøre det hele lidt nemmere for dig, så har vi lavet en liste over ting, der er gode at vide inden man tager til det Polen.

En stor del af denne liste vedrører især situationer, du kan komme ud for, hvis du skal være gæst i et traditionelt polsk hjem.

1. Polen er ekstremt gæstfrit. Selvom der ofte kan være en sprogbarriere, der gør, at i misforstår hinanden, så frygt ej. Polakkerne er nemme at omgås og snakke med, også selvom i ikke har mødt hinanden før.

2. Det er meget normalt at blive tilbudt hjemmesko, når du besøger et traditionelt polsk hjem. Tak gerne ja tak til det, det er enormt behageligt!

3. Sørg for at have masser af appetit, hvis du bliver inviteret til middag. Der vil formentlig blive serveret en masse retter, og du kan være helt sikker på, at du bliver mæt.

4. Det kan være svært at sige nej til alkohol, hvis du er på besøg i et polsk hjem. Bliver man tilbudt alkohol, og siger nej, så vil værten måske opfatte det som om, at du udfordrer de polske traditioner.

5. I Polen er man meget høflig i offentlige transportmidler. Derfor kan du være rimelig sikker på, at der bliver tilbudt et sæde, hvis der kommer en ældre mand eller kvinde ind, en gravid kvinde eller en person med et handicap.

6. På restauranter forventes det, at du giver drikkepenge. Hvis du vil være på den sikre side, så skal du som minimum give 10% af regningen.

7. I Polen er man meget stolte af det polske køkken, hvor især svinekoteletter, melboller og fåreost er utroligt populære retter.

8. Det er meget almindeligt at give kindkys i polen. Herudover er det i en vis grad stadig kutyme, at man kysser kvindens hånd, hvis man skal være rigtig galant.

9. Undgå at kategorisere polen som et østeuropæisk land. De opfatter i langt højere grad sig selv som et centraleuropæisk land.

Tak til Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har ydet støtte til udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du blandt andet finde ud af, hvorfor man kan få oppustet mave.

Næste indlæg
22. November 2022
Asetro er en religion, der havde mange tilhængere i Norden, inden at kristendommen tog over. Den går også under navnet Nordisk Mytologi, som nok er mere kendt i danske ører. Asetro er den mere moderne betegnelse, da der …
Er du en af dem der har fulgt med i diverse vikingeserier og er blevet lettere inspireret til at din kommende lille pige skal have et gammelt nordisk navn? Eller synes du, at det er dejligt at genoptage lidt fra den ga…
06. September 2021
Har du lige som så mange andre siddet og set den ene serie med vikinger efter den anden og nu vil du gerne forsøge at spise lidt som dem? Så skal du for det første have en gevaldig god tarmflora, da man på det tidspunkt …
Mmmmm, hvem elsker ikke en velgjort burger med masser af ost, lækre sprøde grøntsager, en saftig bøf og en velbagt bolle? Det er lige så mine tænder løber i vand og jeg bliver små lækker sulten efter en ordentlig omga…
Den demokratiske styreform er en dejlig ting, der har dannet grobund for mange af de gode ting ved vores samfund, som vi værdsætter den dag i dag. Selvom vi i norden er kendt for at være progressive, så var vi altså lang…
Vikinger er populære som aldrig før. Dette skyldes blandt andet, at man lige nu kan opleve vikingerne i både film, serier og videospil. Eksempelvis har serien “Vikings” skabt en stor og global interesse for de nordiske k…
23. January 2021
Baklava - til den søde tand Hvis du er til det søde, små dessertstykker kage, der nærmest drypper af honning, så er baklava sagen.   De store flade fade med baklava står til salg med et tyndt l…