etnologen.dk

9 Ting, Du Skal Vide Om Polen

Skrevet d. 03. February 2020
Canva

Polen har de seneste mange år været inde i en rivende udvikling, både økonomisk, kulturelt og i forhold til turisme. Polen er nemlig blevet et relativt populært rejsemål, hvor gæstfriheden, de lave priser og den indbydende kultur har gjort det til et sted, danskere rigtig gerne vil besøge.

Når du skal til Polen, så er det naturligvis en god ide at lave lidt hjemmearbejde. For at gøre det hele lidt nemmere for dig, så har vi lavet en liste over ting, der er gode at vide inden man tager til det Polen.

En stor del af denne liste vedrører især situationer, du kan komme ud for, hvis du skal være gæst i et traditionelt polsk hjem.

1. Polen er ekstremt gæstfrit. Selvom der ofte kan være en sprogbarriere, der gør, at i misforstår hinanden, så frygt ej. Polakkerne er nemme at omgås og snakke med, også selvom i ikke har mødt hinanden før.

2. Det er meget normalt at blive tilbudt hjemmesko, når du besøger et traditionelt polsk hjem. Tak gerne ja tak til det, det er enormt behageligt!

3. Sørg for at have masser af appetit, hvis du bliver inviteret til middag. Der vil formentlig blive serveret en masse retter, og du kan være helt sikker på, at du bliver mæt.

4. Det kan være svært at sige nej til alkohol, hvis du er på besøg i et polsk hjem. Bliver man tilbudt alkohol, og siger nej, så vil værten måske opfatte det som om, at du udfordrer de polske traditioner.

5. I Polen er man meget høflig i offentlige transportmidler. Derfor kan du være rimelig sikker på, at der bliver tilbudt et sæde, hvis der kommer en ældre mand eller kvinde ind, en gravid kvinde eller en person med et handicap.

6. På restauranter forventes det, at du giver drikkepenge. Hvis du vil være på den sikre side, så skal du som minimum give 10% af regningen.

7. I Polen er man meget stolte af det polske køkken, hvor især svinekoteletter, melboller og fåreost er utroligt populære retter.

8. Det er meget almindeligt at give kindkys i polen. Herudover er det i en vis grad stadig kutyme, at man kysser kvindens hånd, hvis man skal være rigtig galant.

9. Undgå at kategorisere polen som et østeuropæisk land. De opfatter i langt højere grad sig selv som et centraleuropæisk land.

Tak til Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har ydet støtte til udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du blandt andet finde ud af, hvorfor man kan få oppustet mave.

Næste indlæg
Badminton er ganske vist ikke Danmarks mest populære sport, men det er stadig en meget populær og anerkendt sport, både i Danmark og verden generelt. Det er faktisk også en meget gammel sport, der som koncept næsten er l…
Brunsvigeren er en meget populær spise, så snart man lander på fyn, hvor man også kan støde på det specielle fænomen “Runner med brunner”. Dette er altså et rundstykke, skåret halvt over, der er toppen med en brunsviger …
Mange af os har nok set de mange cowboy og indianer hollywood film, men meget få ved egentlig præcis hvem det gamle indianer folk var. Netop dette vil vi rette fokus mod i dette indlæg, hvor du får en hurtig historisk g…
De fleste er klar over, at USA er et stort land. De færreste er dog i stand til at nævne de 20 største byer i USA. Uanset om du blot er nysgerrig, hungrer efter visdom eller noget helt andet, så kan du blive klogere på, …
07. May 2020
Mange tror at en Sari er navnet på en bestemt type indisk kvinde, men faktisk er svaret en smule anderledes. En sari er nemlig en traditionel indisk dragt som dog rigtigt nok bliver båret af diverse indiske kvinder. Dr…
#1 Stockholm Indbyggertal: 1.515.017 #2 Göteborg Indbyggertal: 572.799 #3 Malmø Indbyggertal: 301.706 #4 Uppsala Indbyggertal: 149.245 #5 Sollentuna Indbyggertal: 139.606 #6 Södermalm Indbyggertal: 127.323 #7…
#1 Oslo Indbyggertal: 676.813 #2 Bergen Indbyggertal: 257.087 #3 Trondheim Indbyggertal: 186.364 #4 Stavanger Indbyggertal: 131.743 #5 Bærum Indbyggertal: 114.186 #6 Fredrikstad Indbyggertal: 66.857 #7 Kristi…