etnologen.dk

9 Ting, Du Skal Vide Om Polen

Skrevet d. 03. February 2020
Canva

Polen har de seneste mange år været inde i en rivende udvikling, både økonomisk, kulturelt og i forhold til turisme. Polen er nemlig blevet et relativt populært rejsemål, hvor gæstfriheden, de lave priser og den indbydende kultur har gjort det til et sted, danskere rigtig gerne vil besøge.

Når du skal til Polen, så er det naturligvis en god ide at lave lidt hjemmearbejde. For at gøre det hele lidt nemmere for dig, så har vi lavet en liste over ting, der er gode at vide inden man tager til det Polen.

En stor del af denne liste vedrører især situationer, du kan komme ud for, hvis du skal være gæst i et traditionelt polsk hjem.

1. Polen er ekstremt gæstfrit. Selvom der ofte kan være en sprogbarriere, der gør, at i misforstår hinanden, så frygt ej. Polakkerne er nemme at omgås og snakke med, også selvom i ikke har mødt hinanden før.

2. Det er meget normalt at blive tilbudt hjemmesko, når du besøger et traditionelt polsk hjem. Tak gerne ja tak til det, det er enormt behageligt!

3. Sørg for at have masser af appetit, hvis du bliver inviteret til middag. Der vil formentlig blive serveret en masse retter, og du kan være helt sikker på, at du bliver mæt.

4. Det kan være svært at sige nej til alkohol, hvis du er på besøg i et polsk hjem. Bliver man tilbudt alkohol, og siger nej, så vil værten måske opfatte det som om, at du udfordrer de polske traditioner.

5. I Polen er man meget høflig i offentlige transportmidler. Derfor kan du være rimelig sikker på, at der bliver tilbudt et sæde, hvis der kommer en ældre mand eller kvinde ind, en gravid kvinde eller en person med et handicap.

6. På restauranter forventes det, at du giver drikkepenge. Hvis du vil være på den sikre side, så skal du som minimum give 10% af regningen.

7. I Polen er man meget stolte af det polske køkken, hvor især svinekoteletter, melboller og fåreost er utroligt populære retter.

8. Det er meget almindeligt at give kindkys i polen. Herudover er det i en vis grad stadig kutyme, at man kysser kvindens hånd, hvis man skal være rigtig galant.

9. Undgå at kategorisere polen som et østeuropæisk land. De opfatter i langt højere grad sig selv som et centraleuropæisk land.

Tak til Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har ydet støtte til udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du blandt andet finde ud af, hvorfor man kan få oppustet mave.

Næste indlæg
20. March 2020
I dette indlæg for du en masse information om de legendariske Aztekere, og hvem de egentlig var. Aztekerne er et meget berømt folkefærd som levede for mange tusinder af år siden, og er meget mystiske i deres oprindelse …
Den skjulte stamme, som ikke er så skjult mere, har vi sat fokus på i dagens artikel. Har du hørt om en kultur fra Mexico, hvor der er helt sublime løbere? Så kan det være, at det er Tarahumara du har hørt om. Bliv kloge…
En Shaolin munk er en meget kendt monk som er bosat eller trænet på det fantastiske Shaolin Kloster eller tempel i Dengfeng nær byen Zhengzhou. Templet menes at stamme helt fra år 500 og er dermed over 1500 år gammelt. …
09. March 2020
Moskva Dette skal du se: Bolsjoj TeaterDen Røde PladsKremlVasilij-katedralenKristi Frelser-katedralenTretjakov-gallerietKirkegården ved Nyjomfru Klostret Paladset ArkhangelskoePaladset Tsaritsino Sankt Petersborg Det…
Mexico er et land med mange stolte traditioner, og en madkultur som hele verden holder meget kært. I dette indlæg retter vi fokus på nogle af de mest ikoniske Mexicanske traditioner som gør deres land og kultur helt uni…
Der findes en masse meget besynderlige og skøre rundt omkring i verden. Næsten ligegyldigt hvilket land, du besøger, så kan du finde en mærkelig ret eller to. Det er selvfølgelig meget subjektivt, hvad man definere som m…
Der findes tusindvis af forskellige traditioner fra utallige kulturer rundt om i verden. I dette indlæg har vi fundet nogle kulturfænomener som mange måske ikke kender, men som faktisk kan være vigtige hvis du besøger d…