etnologen.dk

9 Ting, Du Skal Vide Om Polen

Skrevet d. 03. February 2020
Canva

Polen har de seneste mange år været inde i en rivende udvikling, både økonomisk, kulturelt og i forhold til turisme. Polen er nemlig blevet et relativt populært rejsemål, hvor gæstfriheden, de lave priser og den indbydende kultur har gjort det til et sted, danskere rigtig gerne vil besøge.

Når du skal til Polen, så er det naturligvis en god ide at lave lidt hjemmearbejde. For at gøre det hele lidt nemmere for dig, så har vi lavet en liste over ting, der er gode at vide inden man tager til det Polen.

En stor del af denne liste vedrører især situationer, du kan komme ud for, hvis du skal være gæst i et traditionelt polsk hjem.

1. Polen er ekstremt gæstfrit. Selvom der ofte kan være en sprogbarriere, der gør, at i misforstår hinanden, så frygt ej. Polakkerne er nemme at omgås og snakke med, også selvom i ikke har mødt hinanden før.

2. Det er meget normalt at blive tilbudt hjemmesko, når du besøger et traditionelt polsk hjem. Tak gerne ja tak til det, det er enormt behageligt!

3. Sørg for at have masser af appetit, hvis du bliver inviteret til middag. Der vil formentlig blive serveret en masse retter, og du kan være helt sikker på, at du bliver mæt.

4. Det kan være svært at sige nej til alkohol, hvis du er på besøg i et polsk hjem. Bliver man tilbudt alkohol, og siger nej, så vil værten måske opfatte det som om, at du udfordrer de polske traditioner.

5. I Polen er man meget høflig i offentlige transportmidler. Derfor kan du være rimelig sikker på, at der bliver tilbudt et sæde, hvis der kommer en ældre mand eller kvinde ind, en gravid kvinde eller en person med et handicap.

6. På restauranter forventes det, at du giver drikkepenge. Hvis du vil være på den sikre side, så skal du som minimum give 10% af regningen.

7. I Polen er man meget stolte af det polske køkken, hvor især svinekoteletter, melboller og fåreost er utroligt populære retter.

8. Det er meget almindeligt at give kindkys i polen. Herudover er det i en vis grad stadig kutyme, at man kysser kvindens hånd, hvis man skal være rigtig galant.

9. Undgå at kategorisere polen som et østeuropæisk land. De opfatter i langt højere grad sig selv som et centraleuropæisk land.

Tak til Wellvita
Vi sender et stort tak til Wellvita, der har ydet støtte til udarbejdelsen af denne artikel. Hos Wellvita kan du blandt andet finde ud af, hvordan du kommer af med en oppustet mave.

Næste indlæg
12. February 2020
Man kan stadig finde en masse spændende levn i det mesoamerikanske landskab, hvor der stadig står pyramideformede strukturer. Det er altså ikke kun i Egypten, hvor de benyttede sig af denne arkitektoniske byggemåde, hvor…
I dette indlæg får du nogle interessante fakta samt meget praktisk information omkring Australien. Så hvis du skal rejse til Australien, eller blot vil vide mere om dette dejlige land, så er du kommet til det helt rette…
Kina er et vildt land. Derfor findes der også en masse vilde fakta om landet. For at gøre dig bare en lille smule klogere på det enorme land mod øst, så har vi lavet denne liste over fakta omkring den kinesiske befolknin…
07. February 2020
Du har nok hørt begrebet “verdens vidundere” før, og i dette indlæg får du helt konkret info på hvad disse vidundere er og hvor i verden de findes! Der er 7 vidundere som alle stammer fra den gamle verden og har hver is…
04. February 2020
Hvis du planlægger at tage en tur til Asien, men ikke ligefrem er i humør til Thailand, så synes vi helt klart, at du bør overveje Sydkorea. Sydkorea er nemlig et fantastisk land, der byder på spændende og mangfoldig kul…
Hvis du planlægger at rejse til Japan, så kan du godt glæde dig. Japan er nemlig et fantastisk smukt og eventyrligt land, der på mange måder er ultra-moderne, og på andre måder er ekstremt traditionelle. I og med, at J…
I dette indlæg får du et indblik i nogle af de lidt spøjse kinesiske traditioner som vi undrer os over i den vestlige verden. Disse traditioner er meget normale i Kina, og er en del af kinesernes hverdag. Der er utalli…