etnologen.dk

8 Skikke Og Traditioner I Japan, Du Skal Kende

Skrevet d. 03. February 2020
Canva

Hvis du planlægger at rejse til Japan, så kan du godt glæde dig. Japan er nemlig et fantastisk smukt og eventyrligt land, der på mange måder er ultra-moderne, og på andre måder er ekstremt traditionelle.

I og med, at Japan er så traditionelle som de er, så er der også en lang række skikke og traditioner, man som turist skal kende. Her er de ting, du skal vide:

1. Mødet

I Japan giver man ikke hånd. Man hilser derimod med et respektfuldt og dybt buk, hvor man holder hænderne langs siden. Når man modtager noget, eksempelvis en gave, så gøres dette med begge hænder.

2. Drikkepenge

I Japan giver man ikke drikkepenge, og forsøger du at gøre det alligevel, så vil det som regel blot skabe en del forvirring hos tjeneren. Er man opsat på at vise sin taknemmelighed, så bør det i stedet gøres med små gaver, eksempelvis en fin chokolade eller lignende.

3. Kys & kram

I Japan viser man ikke sine følelser i det offentlige rum. Det er altså ikke velset, at man kysser, krammer, råber eller græder i det offentlige rum.

4. Køkultur er vigtigt

I Japan går de utroligt højt op i køkultur. Der er endda ansat personale mange steder til at sørge for, at køen bliver overholdt. Der er altså ikke noget med at give hinanden en “baglomme” i Japan.

5. Mad og drikke

I Japan er det ikke normalt at spise på farten, faktisk bliver det anset som direkte uhøfligt. Køber man noget fra en kiosk eller andre former for take-away, så bør i vente med at spise indtil i kommer til en bænk eller kommer hjem. Dog er drikkevarer helt ok at indtage på farten.

6. Offentlig transport

Benytter man sig af offentlige transportmidler i Japan, så vil man hurtigt opdage, at siddepladserne først og fremmest tilkommer ældre, gravide, handicappede og børn. Det forventes, at du også giver din plads til disse.

7. Påklædning

I Japan går de meget op i, at man er ordentligt klædt. Dette gælder både på arbejde og privat, hvor jakke og slips eksempelvis er langt mere udbredt end i Danmark. I kan altså godt forvente at få et blik eller to, hvis i går rundt i joggingtøj.

8. Skrald

I Japan er skrald på gaden stort set ikke eksisterende. Ligeledes er der ret langt mellem de offentlige skraldespande. Mange vælger derfor at gå rundt med en lille pose, hvor man kan ligge sit skrald i.

Tak til Mondo Kaos
Vi siger stort tak til Mondo Kaos, der har gjort denne artikel mulig gennem deres støtte. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet finde de lækreste cocktailkjoler.

Næste indlæg
22. November 2022
Asetro er en religion, der havde mange tilhængere i Norden, inden at kristendommen tog over. Den går også under navnet Nordisk Mytologi, som nok er mere kendt i danske ører. Asetro er den mere moderne betegnelse, da der …
Er du en af dem der har fulgt med i diverse vikingeserier og er blevet lettere inspireret til at din kommende lille pige skal have et gammelt nordisk navn? Eller synes du, at det er dejligt at genoptage lidt fra den ga…
06. September 2021
Har du lige som så mange andre siddet og set den ene serie med vikinger efter den anden og nu vil du gerne forsøge at spise lidt som dem? Så skal du for det første have en gevaldig god tarmflora, da man på det tidspunkt …
Mmmmm, hvem elsker ikke en velgjort burger med masser af ost, lækre sprøde grøntsager, en saftig bøf og en velbagt bolle? Det er lige så mine tænder løber i vand og jeg bliver små lækker sulten efter en ordentlig omga…
Den demokratiske styreform er en dejlig ting, der har dannet grobund for mange af de gode ting ved vores samfund, som vi værdsætter den dag i dag. Selvom vi i norden er kendt for at være progressive, så var vi altså lang…
Vikinger er populære som aldrig før. Dette skyldes blandt andet, at man lige nu kan opleve vikingerne i både film, serier og videospil. Eksempelvis har serien “Vikings” skabt en stor og global interesse for de nordiske k…
23. January 2021
Baklava - til den søde tand Hvis du er til det søde, små dessertstykker kage, der nærmest drypper af honning, så er baklava sagen.   De store flade fade med baklava står til salg med et tyndt l…