etnologen.dk

8 Skikke Og Traditioner I Japan, Du Skal Kende

Skrevet d. 03. February 2020
Canva

Hvis du planlægger at rejse til Japan, så kan du godt glæde dig. Japan er nemlig et fantastisk smukt og eventyrligt land, der på mange måder er ultra-moderne, og på andre måder er ekstremt traditionelle.

I og med, at Japan er så traditionelle som de er, så er der også en lang række skikke og traditioner, man som turist skal kende. Her er de ting, du skal vide:

1. Mødet

I Japan giver man ikke hånd. Man hilser derimod med et respektfuldt og dybt buk, hvor man holder hænderne langs siden. Når man modtager noget, eksempelvis en gave, så gøres dette med begge hænder.

2. Drikkepenge

I Japan giver man ikke drikkepenge, og forsøger du at gøre det alligevel, så vil det som regel blot skabe en del forvirring hos tjeneren. Er man opsat på at vise sin taknemmelighed, så bør det i stedet gøres med små gaver, eksempelvis en fin chokolade eller lignende.

3. Kys & kram

I Japan viser man ikke sine følelser i det offentlige rum. Det er altså ikke velset, at man kysser, krammer, råber eller græder i det offentlige rum.

4. Køkultur er vigtigt

I Japan går de utroligt højt op i køkultur. Der er endda ansat personale mange steder til at sørge for, at køen bliver overholdt. Der er altså ikke noget med at give hinanden en “baglomme” i Japan.

5. Mad og drikke

I Japan er det ikke normalt at spise på farten, faktisk bliver det anset som direkte uhøfligt. Køber man noget fra en kiosk eller andre former for take-away, så bør i vente med at spise indtil i kommer til en bænk eller kommer hjem. Dog er drikkevarer helt ok at indtage på farten.

6. Offentlig transport

Benytter man sig af offentlige transportmidler i Japan, så vil man hurtigt opdage, at siddepladserne først og fremmest tilkommer ældre, gravide, handicappede og børn. Det forventes, at du også giver din plads til disse.

7. Påklædning

I Japan går de meget op i, at man er ordentligt klædt. Dette gælder både på arbejde og privat, hvor jakke og slips eksempelvis er langt mere udbredt end i Danmark. I kan altså godt forvente at få et blik eller to, hvis i går rundt i joggingtøj.

8. Skrald

I Japan er skrald på gaden stort set ikke eksisterende. Ligeledes er der ret langt mellem de offentlige skraldespande. Mange vælger derfor at gå rundt med en lille pose, hvor man kan ligge sit skrald i.

Tak til Mondo Kaos
Vi siger stort tak til Mondo Kaos, der har gjort denne artikel mulig gennem deres støtte. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet finde de lækreste cocktailkjoler.

Næste indlæg
12. February 2020
Man kan stadig finde en masse spændende levn i det mesoamerikanske landskab, hvor der stadig står pyramideformede strukturer. Det er altså ikke kun i Egypten, hvor de benyttede sig af denne arkitektoniske byggemåde, hvor…
I dette indlæg får du nogle interessante fakta samt meget praktisk information omkring Australien. Så hvis du skal rejse til Australien, eller blot vil vide mere om dette dejlige land, så er du kommet til det helt rette…
Kina er et vildt land. Derfor findes der også en masse vilde fakta om landet. For at gøre dig bare en lille smule klogere på det enorme land mod øst, så har vi lavet denne liste over fakta omkring den kinesiske befolknin…
07. February 2020
Du har nok hørt begrebet “verdens vidundere” før, og i dette indlæg får du helt konkret info på hvad disse vidundere er og hvor i verden de findes! Der er 7 vidundere som alle stammer fra den gamle verden og har hver is…
04. February 2020
Hvis du planlægger at tage en tur til Asien, men ikke ligefrem er i humør til Thailand, så synes vi helt klart, at du bør overveje Sydkorea. Sydkorea er nemlig et fantastisk land, der byder på spændende og mangfoldig kul…
Polen har de seneste mange år været inde i en rivende udvikling, både økonomisk, kulturelt og i forhold til turisme. Polen er nemlig blevet et relativt populært rejsemål, hvor gæstfriheden, de lave priser og den indbyden…
I dette indlæg får du et indblik i nogle af de lidt spøjse kinesiske traditioner som vi undrer os over i den vestlige verden. Disse traditioner er meget normale i Kina, og er en del af kinesernes hverdag. Der er utalli…