etnologen.dk

8 Skikke Og Traditioner I Japan, Du Skal Kende

Skrevet d. 03. February 2020
Canva

Hvis du planlægger at rejse til Japan, så kan du godt glæde dig. Japan er nemlig et fantastisk smukt og eventyrligt land, der på mange måder er ultra-moderne, og på andre måder er ekstremt traditionelle.

I og med, at Japan er så traditionelle som de er, så er der også en lang række skikke og traditioner, man som turist skal kende. Her er de ting, du skal vide:

1. Mødet

I Japan giver man ikke hånd. Man hilser derimod med et respektfuldt og dybt buk, hvor man holder hænderne langs siden. Når man modtager noget, eksempelvis en gave, så gøres dette med begge hænder.

2. Drikkepenge

I Japan giver man ikke drikkepenge, og forsøger du at gøre det alligevel, så vil det som regel blot skabe en del forvirring hos tjeneren. Er man opsat på at vise sin taknemmelighed, så bør det i stedet gøres med små gaver, eksempelvis en fin chokolade eller lignende.

3. Kys & kram

I Japan viser man ikke sine følelser i det offentlige rum. Det er altså ikke velset, at man kysser, krammer, råber eller græder i det offentlige rum.

4. Køkultur er vigtigt

I Japan går de utroligt højt op i køkultur. Der er endda ansat personale mange steder til at sørge for, at køen bliver overholdt. Der er altså ikke noget med at give hinanden en “baglomme” i Japan.

5. Mad og drikke

I Japan er det ikke normalt at spise på farten, faktisk bliver det anset som direkte uhøfligt. Køber man noget fra en kiosk eller andre former for take-away, så bør i vente med at spise indtil i kommer til en bænk eller kommer hjem. Dog er drikkevarer helt ok at indtage på farten.

6. Offentlig transport

Benytter man sig af offentlige transportmidler i Japan, så vil man hurtigt opdage, at siddepladserne først og fremmest tilkommer ældre, gravide, handicappede og børn. Det forventes, at du også giver din plads til disse.

7. Påklædning

I Japan går de meget op i, at man er ordentligt klædt. Dette gælder både på arbejde og privat, hvor jakke og slips eksempelvis er langt mere udbredt end i Danmark. I kan altså godt forvente at få et blik eller to, hvis i går rundt i joggingtøj.

8. Skrald

I Japan er skrald på gaden stort set ikke eksisterende. Ligeledes er der ret langt mellem de offentlige skraldespande. Mange vælger derfor at gå rundt med en lille pose, hvor man kan ligge sit skrald i.

Tak til Mondo Kaos
Vi siger stort tak til Mondo Kaos, der har gjort denne artikel mulig gennem deres støtte. Hos Mondo Kaos kan du blandt andet finde de lækreste cocktailkjoler.

Næste indlæg
20. March 2020
I dette indlæg for du en masse information om de legendariske Aztekere, og hvem de egentlig var. Aztekerne er et meget berømt folkefærd som levede for mange tusinder af år siden, og er meget mystiske i deres oprindelse …
Den skjulte stamme, som ikke er så skjult mere, har vi sat fokus på i dagens artikel. Har du hørt om en kultur fra Mexico, hvor der er helt sublime løbere? Så kan det være, at det er Tarahumara du har hørt om. Bliv kloge…
En Shaolin munk er en meget kendt monk som er bosat eller trænet på det fantastiske Shaolin Kloster eller tempel i Dengfeng nær byen Zhengzhou. Templet menes at stamme helt fra år 500 og er dermed over 1500 år gammelt. …
09. March 2020
Moskva Dette skal du se: Bolsjoj TeaterDen Røde PladsKremlVasilij-katedralenKristi Frelser-katedralenTretjakov-gallerietKirkegården ved Nyjomfru Klostret Paladset ArkhangelskoePaladset Tsaritsino Sankt Petersborg Det…
Mexico er et land med mange stolte traditioner, og en madkultur som hele verden holder meget kært. I dette indlæg retter vi fokus på nogle af de mest ikoniske Mexicanske traditioner som gør deres land og kultur helt uni…
Der findes en masse meget besynderlige og skøre rundt omkring i verden. Næsten ligegyldigt hvilket land, du besøger, så kan du finde en mærkelig ret eller to. Det er selvfølgelig meget subjektivt, hvad man definere som m…
Der findes tusindvis af forskellige traditioner fra utallige kulturer rundt om i verden. I dette indlæg har vi fundet nogle kulturfænomener som mange måske ikke kender, men som faktisk kan være vigtige hvis du besøger d…