etnologen.dk

7 Ting Du Bør Vide Om Australien

Skrevet d. 10. February 2020
pixabay.com

I dette indlæg får du nogle interessante fakta samt meget praktisk information omkring Australien.

Så hvis du skal rejse til Australien, eller blot vil vide mere om dette dejlige land, så er du kommet til det helt rette indlæg!

7 Vigtige ting om Australien

I dette indlæg får du som sagt en blanding af fakta og praktiske informationer omkring Australien.

Nogle af punkterne er kulturelle, mens andre er mere overordnede om landets forhold.

Lokale Slang termer

Australien er et meget kulturelt land, og har også kulturelle forskelle afhængigt af hvor i landet du befinder dig.

Du vil helt sikkert hurtigt lægge mærke til at det Australske folk har nogle utrolig sjove beskrivelser omkring ret normale engelsker ord.

Fx kalder mange i Australien Ketchup for “Tomato sauce” som i de fleste andre Engelsktalende lande slet ikke er det samme.

Derudover bruger Australierne også nogle skældsord ofte, men de anser dem ikke som værende negative i den rette kontekst.

Aldrig gå tomhændet til grillfesten!

I Australien er de RIGTIG glade for såkaldte BBQ grill fester.

Det er både kulturelt rigtigt, men også bare høfligt at medbringe diverse tilbehør eller kød til den store BBQ fest.

Det kan være alt fra en lækker vin til en kartoffelsalat eller en dessert, så længe du bare bidrager til fællesskabet vil de Australske grillentusiaster helt sikkert acceptere dig.

Husk solcreme!

Til dig som rejser til Australien skal det lige understreges at solcreme nok er det absolut vigtigste for en person som ikke bor fast i Australien.

Klimaet i Australien kan blive utrolig varmt, og solen er meget voldsom i de varme sommermåneder.

Brug evt også en solhat, kasket eller lignende for at skåne din hud mod den voldsomme Australske sol.

Australien er enorm

Hvis man kigger på et verdenskort ved man nok godt at Australien er stor, men mange undervurderer alligevel hvor stor Australien egentlig er.

Som et godt eksempel tager det faktisk over 5 timer at FLYVE på tværs af landet.

Der er god grund til at de fleste store byer befinder sig på Australiens kystlinje, da indlandet primært består af enorme mængder ødemark, og et klima der er utrolig varmt.

Biler kører i venstre side af vejen!

Til dig som skal leje bil på rejsen i Australien er det vigtigt at understrege at trafikken er omvendt den vi kender fra Danmark(og det meste af verden).

Selvom du ikke kører bil i Australien skal du som fodgænger stadig huske at trafikken altså er modsat den du kender hjemmefra.

Husk derfor at orienter dig ekstra godt, og sørg for at du kender alle færdselsreglerne, eller fodgænger reglerne i Australien.

Hvis du er i tvivl kan du altid spørge en af de lokale, de vil helt sikkert gerne give dig gode råd!

Udlejningspriser er ofte angivet pr. Uge

Når det kommer til leje af enten bolig, bil eller andet har Australien den lidt mærkelige tilgang at de opgiver priser pr. Uge i stedet for pr. Måned.

Derfor skal du lige kigge en ekstra gang når du tror du har fundet en billig lejlighed, da prisen sagtens kan være pr. Uge i stedet for pr. Måned.

Dyreliv i Australien er ikke så vildt som mange tror

Hvis du regner med at se Kænguruer og Koalabjørne i byens gader, bliver ud nok meget skuffet.

Faktisk er Australiens dyreliv mere konservativt end mange tror.

Dyrene er nemlig trukket længere ind i landet grundet de mange mennesker ved kysten, og dermed skal du nok ud på en dagsrejse eller længere hvis du vil se rigtigt vilde dyr i den Australske natur.

Husk altid at tage på en guidet tur, da Australiens ødemark næppe er noget for personer uden kendskab til naturen i landet.


Til sidst vil vi gerne sige mange tak til Billig Fitness for at støtte dette indlæg. Hos Billig Fitness kan du finde alt inden for træningsudstyr og tilbehør som fx et robust speed rope eller en pilates bold i høj kvalitet.

Næste indlæg
12. February 2020
Man kan stadig finde en masse spændende levn i det mesoamerikanske landskab, hvor der stadig står pyramideformede strukturer. Det er altså ikke kun i Egypten, hvor de benyttede sig af denne arkitektoniske byggemåde, hvor…
Kina er et vildt land. Derfor findes der også en masse vilde fakta om landet. For at gøre dig bare en lille smule klogere på det enorme land mod øst, så har vi lavet denne liste over fakta omkring den kinesiske befolknin…
07. February 2020
Du har nok hørt begrebet “verdens vidundere” før, og i dette indlæg får du helt konkret info på hvad disse vidundere er og hvor i verden de findes! Der er 7 vidundere som alle stammer fra den gamle verden og har hver is…
04. February 2020
Hvis du planlægger at tage en tur til Asien, men ikke ligefrem er i humør til Thailand, så synes vi helt klart, at du bør overveje Sydkorea. Sydkorea er nemlig et fantastisk land, der byder på spændende og mangfoldig kul…
Polen har de seneste mange år været inde i en rivende udvikling, både økonomisk, kulturelt og i forhold til turisme. Polen er nemlig blevet et relativt populært rejsemål, hvor gæstfriheden, de lave priser og den indbyden…
Hvis du planlægger at rejse til Japan, så kan du godt glæde dig. Japan er nemlig et fantastisk smukt og eventyrligt land, der på mange måder er ultra-moderne, og på andre måder er ekstremt traditionelle. I og med, at J…
I dette indlæg får du et indblik i nogle af de lidt spøjse kinesiske traditioner som vi undrer os over i den vestlige verden. Disse traditioner er meget normale i Kina, og er en del af kinesernes hverdag. Der er utalli…