etnologen.dk

7 Ting Du Bør Vide Om Australien

Skrevet d. 10. February 2020
pixabay.com

I dette indlæg får du nogle interessante fakta samt meget praktisk information omkring Australien.

Så hvis du skal rejse til Australien, eller blot vil vide mere om dette dejlige land, så er du kommet til det helt rette indlæg!

7 Vigtige ting om Australien

I dette indlæg får du som sagt en blanding af fakta og praktiske informationer omkring Australien.

Nogle af punkterne er kulturelle, mens andre er mere overordnede om landets forhold.

Lokale Slang termer

Australien er et meget kulturelt land, og har også kulturelle forskelle afhængigt af hvor i landet du befinder dig.

Du vil helt sikkert hurtigt lægge mærke til at det Australske folk har nogle utrolig sjove beskrivelser omkring ret normale engelsker ord.

Fx kalder mange i Australien Ketchup for “Tomato sauce” som i de fleste andre Engelsktalende lande slet ikke er det samme.

Derudover bruger Australierne også nogle skældsord ofte, men de anser dem ikke som værende negative i den rette kontekst.

Aldrig gå tomhændet til grillfesten!

I Australien er de RIGTIG glade for såkaldte BBQ grill fester.

Det er både kulturelt rigtigt, men også bare høfligt at medbringe diverse tilbehør eller kød til den store BBQ fest.

Det kan være alt fra en lækker vin til en kartoffelsalat eller en dessert, så længe du bare bidrager til fællesskabet vil de Australske grillentusiaster helt sikkert acceptere dig.

Husk solcreme!

Til dig som rejser til Australien skal det lige understreges at solcreme nok er det absolut vigtigste for en person som ikke bor fast i Australien.

Klimaet i Australien kan blive utrolig varmt, og solen er meget voldsom i de varme sommermåneder.

Brug evt også en solhat, kasket eller lignende for at skåne din hud mod den voldsomme Australske sol.

Australien er enorm

Hvis man kigger på et verdenskort ved man nok godt at Australien er stor, men mange undervurderer alligevel hvor stor Australien egentlig er.

Som et godt eksempel tager det faktisk over 5 timer at FLYVE på tværs af landet.

Der er god grund til at de fleste store byer befinder sig på Australiens kystlinje, da indlandet primært består af enorme mængder ødemark, og et klima der er utrolig varmt.

Biler kører i venstre side af vejen!

Til dig som skal leje bil på rejsen i Australien er det vigtigt at understrege at trafikken er omvendt den vi kender fra Danmark(og det meste af verden).

Selvom du ikke kører bil i Australien skal du som fodgænger stadig huske at trafikken altså er modsat den du kender hjemmefra.

Husk derfor at orienter dig ekstra godt, og sørg for at du kender alle færdselsreglerne, eller fodgænger reglerne i Australien.

Hvis du er i tvivl kan du altid spørge en af de lokale, de vil helt sikkert gerne give dig gode råd!

Udlejningspriser er ofte angivet pr. Uge

Når det kommer til leje af enten bolig, bil eller andet har Australien den lidt mærkelige tilgang at de opgiver priser pr. Uge i stedet for pr. Måned.

Derfor skal du lige kigge en ekstra gang når du tror du har fundet en billig lejlighed, da prisen sagtens kan være pr. Uge i stedet for pr. Måned.

Dyreliv i Australien er ikke så vildt som mange tror

Hvis du regner med at se Kænguruer og Koalabjørne i byens gader, bliver ud nok meget skuffet.

Faktisk er Australiens dyreliv mere konservativt end mange tror.

Dyrene er nemlig trukket længere ind i landet grundet de mange mennesker ved kysten, og dermed skal du nok ud på en dagsrejse eller længere hvis du vil se rigtigt vilde dyr i den Australske natur.

Husk altid at tage på en guidet tur, da Australiens ødemark næppe er noget for personer uden kendskab til naturen i landet.

Næste indlæg
22. November 2022
Asetro er en religion, der havde mange tilhængere i Norden, inden at kristendommen tog over. Den går også under navnet Nordisk Mytologi, som nok er mere kendt i danske ører. Asetro er den mere moderne betegnelse, da der …
Er du en af dem der har fulgt med i diverse vikingeserier og er blevet lettere inspireret til at din kommende lille pige skal have et gammelt nordisk navn? Eller synes du, at det er dejligt at genoptage lidt fra den ga…
06. September 2021
Har du lige som så mange andre siddet og set den ene serie med vikinger efter den anden og nu vil du gerne forsøge at spise lidt som dem? Så skal du for det første have en gevaldig god tarmflora, da man på det tidspunkt …
Mmmmm, hvem elsker ikke en velgjort burger med masser af ost, lækre sprøde grøntsager, en saftig bøf og en velbagt bolle? Det er lige så mine tænder løber i vand og jeg bliver små lækker sulten efter en ordentlig omga…
Den demokratiske styreform er en dejlig ting, der har dannet grobund for mange af de gode ting ved vores samfund, som vi værdsætter den dag i dag. Selvom vi i norden er kendt for at være progressive, så var vi altså lang…
Vikinger er populære som aldrig før. Dette skyldes blandt andet, at man lige nu kan opleve vikingerne i både film, serier og videospil. Eksempelvis har serien “Vikings” skabt en stor og global interesse for de nordiske k…
23. January 2021
Baklava - til den søde tand Hvis du er til det søde, små dessertstykker kage, der nærmest drypper af honning, så er baklava sagen.   De store flade fade med baklava står til salg med et tyndt l…